05/03/2020

Київський міський центр крові, КНП

Київський міський центр крові, КНП

Україна, 04060, м. Київ, вул. М. Берлинського, 12
+380 (44) 468-27-80
kmbc@health.kiev.ua
www.kmck.kiev.ua

Діяльність КНП «Київського міського центру крові» (КНП «КМЦК») організована на основі забезпечення та досягнення кращих результатів в наданні медичної допомоги населенню, впровадження сучасних технологій заготівлі, тестування, переробки, зберігання та розподілу крові та її компонентів, клінічного застосування компонентів крові.
Підприємство успішно пройшло та підтвердило акредитацію відповідно до стандартів: ДСТУ EN ISO 13485:2018 у сфері розробки, виробництва та реалізації стандартних консервованих еритроцитів для імуногематологічних досліджень (орган сертифікації ТОВ «Український центр медичної сертифікації та прогнозування»); ДСТУ ІСO 9001:2015 у сфері надання високо спеціалізованої допомоги, відбору та консультування донорів крові та її компонентів, переробки, зберігання та їх реалізації, проведення лабораторних аналізів (орган з сертифікації систем менеджменту ТОВ «Глобал Сертифік»); ISO 9001:2015 у сфері надання високоспеціалізованої медичної допомоги, відбору та консультування донорів крові та її компонентів, переробки та їх реалізації, проведення лабораторних аналізів (DEKRA Certification GmbH).
В 2018 році підприємство було оцінене щодо готовності до акредитації відповідно до вимог Директив Європейського Союзу і стандартів Ради Європи. Враховуючи позитивні результати оцінки за сприяння та фінансової підтримки Американським міжнародним альянсом охорони здоров’я в Україні КНП «КМЦК» перше в Україні отримало ідентифікаційний номер підприємства, що розпочало впровадження глобального стандарту щодо термінології, ідентифікації, кодування та маркування медичних продуктів людського походження ISBT 128.
КНП «КМЦК» безоплатно обслуговує усі ЗОЗ КМДА, які надають послуги з трансфузії компонентів крові, номенклатура компонентів крові, що виготовляються підприємством становить 20 найменувань.
КНП «КМЦК» слід розглядати як єдину в Україні установу національної системи крові (НСК), що успішно виконує основні завдання реформування, спрямовані на створення НСК на регіональному рівні. Успішне впровадження реформ щодо безпеки крові і досягнення позитивних результатів створює позитивний імідж органам місцевої влади та сприятливе підґрунтя для залучення інвестицій для подальшого розвитку КНП «КМЦК», НСК на рівні м. Києва та сприяння добровільному безоплатному донорству крові та її компонентів.

Comments are closed